NASZE DOBRE WIELKOPOLSKIE – WRĘCZONE
22 stycznia 2018 - 13:55

NASZE DOBRE WIELKOPOLSKIE – WRĘCZONE

19 stycznia 2018 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego, odbyła się uroczysta gala wieńcząca plebiscyt „Nasze Dobre Wielkopolskie”. Concordia Ubezpieczenia, jako jedyny ubezpieczyciel z centralą w Poznaniu, została partnerem tejże inicjatywy, zorganizowanej pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Wielkopolskiego Marka Woźniaka oraz Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

– Concordia działa w Poznaniu, w Wielkopolsce już od ponad 20 lat. W DNA funkcjonowania naszej firmy wpisane są takie wartości, jak: odpowiedzialność, partnerstwo, zaufanie, otwartość i innowacyjność. Te cechy charakteryzują też inne firmy z Wielkopolski. Uważam, że należy wspierać wielkopolskie firmy i stwarzać im przestrzeń do dobrego rozwoju, dlatego też chętnie przyjęliśmy zaproszenie Głosu Wielkopolskiego do bycia partnerem plebiscytu Nasze Dobre Wielkopolskie – powiedział Paweł Zawisza, Członek Zarządu Concordii Ubezpieczenia. I dodał – Concordia wspiera również wielkopolskich przedsiębiorców, chroniąc ich majątki oraz owoce ich pracy. Czujemy się w tym obszarze silni i tę siłę chcemy przekazywać naszym klientom.

Celem plebiscytu jest promowanie towarów i usług oferowanych przez lokalne przedsiębiorstwa i wyłonienie głosami Wielkopolan najlepszych z nich. Promowane są produkty, które ze względu na jakość i popularność wśród mieszkańców, stanowią wzór najwyższego standardu. Plebiscyt ma przyczynić się do upowszechnienia wśród mieszkańców naszego regionu idei świadomego wyboru produktów z województwa wielkopolskiego, promocji wyjątkowej jakości i wspierania miejscowych producentów, firm i przedsiębiorców.

– Inicjatywa ta pozwala Wielkopolanom dostrzec i wybrać najlepszych z najlepszych w konkretnej dziedzinie – powiedział Marek Woźniak, Marszałek Województwa Wielkopolskiego. I dodał – Rolnictwo to ta gałąź gospodarki, która zajmuje znaczące miejsce w naszym krajobrazie gospodarczym. Zarówno tradycja rolnicza, jak i nowoczesna wiedza i technologia w zakresie rolnictwa są u nas obecne i silne.

O znak jakości w bieżącej edycji plebiscytu walczyło 13 wielkopolskich firm. Kandydaci rywalizowali w kategoriach Produkty Spożywcze oraz Produkty Przemysłowe i Technologia. Plebiscyt cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Na wielkopolskie produkty oddano aż 17 tys. głosów.