NOWY SKŁAD ZARZĄDU SPÓŁEK CONCORDIA
30 listopada 2018 - 13:33

NOWY SKŁAD ZARZĄDU SPÓŁEK CONCORDIA

Z dniem 1 grudnia 2018 r. zmienia się skład Zarządu WTUŻiR Concordia Capital SA i Concordia Polska TUW. Zostanie on wzmocniony przez osoby z Generali Polska.

Maciej Fedyna – członek Zarządu spółek Generali Polska – został powołany do Zarządu oraz będzie pełnił funkcję Prezesa Zarządu Concordia Polska TUW i WTUŻiR Concordia Capital S.A. Powołanie Macieja Fedyny na stanowisko Prezesa Zarządu wymaga zatwierdzenia przez odpowiednie organy.

W skład Zarządu spółek Concordia od 1 grudnia 2018 r. wchodzą również, w przypadku WTUŻiR Concordia Capital SA: Rajmund Rusiecki, Jakub Jacewicz, Grzegorz Kukla i Paweł Zawisza, natomiast Concordia Polska TUW: Wojciech Abłażej, Jakub Jacewicz, Grzegorz Kukla, Michael Lösche i Paweł Zawisza.

Jednym z najważniejszych zadań nowego Zarządu będzie integracja spółek w celu wzmocnienia pozycji nowych podmiotów i całej Grupy Generali w segmencie ubezpieczeń rolnych oraz zapewnienia kompleksowej oferty ubezpieczeniowej, skierowanej do przedsiębiorców rolnych i sektora bankowości spółdzielczej, wykorzystując przy tym pełnię potencjału Grupy.