RAJMUND RUSIECKI CZŁONKIEM ZARZĄDU CONCORDIA POLSKA TUW
05 września 2019 - 12:40

RAJMUND RUSIECKI CZŁONKIEM ZARZĄDU CONCORDIA POLSKA TUW

Rajmund Rusiecki, został powołany na członka Zarządu Concordia Polska TUW, dzięki temu odpowiada obecnie za sprzedaż w spółce majątkowej i życiowej.

W związku z powołaniem do Zarządu Concordia Polska TUW, Rajmund Rusiecki jest od teraz członkiem Zarządów obu spółek Concordia Ubezpieczenia – Grupa Generali w Polsce. Odpowiada w nich za sprzedaż zarówno ubezpieczeń majątkowych, jak i życiowych.

– Połączenie sprzedaży ubezpieczeń majątkowych i życiowych w jednych rękach da nam efekt synergii z korzyścią zarówno dla Klientów, jak i naszych partnerów, w tym banków spółdzielczych. Jednocześnie zauważając i doceniając eksperckość pracowników Concordii w zakresie ubezpieczeń rolnych, ale także w zakresie współpracy z lokalnymi podmiotami i lokalnymi środowiskami, pozostawiamy sieci sprzedaży Concordii i Generali Polska jako odrębne struktury – komentuje Rajmund Rusiecki.

Rajmund Rusiecki posiada kilkunastoletnie doświadczenie menedżerskie zdobyte na stanowiskach kierowniczych w spółkach życiowych. Z Grupą Generali związany jest od 2011 r., gdzie od 2014 roku jest członkiem Zarządu Generali Życie TU SA. Jednocześnie 1 grudnia 2018 r. został członkiem Zarządu Concordia Capital. Przed rozpoczęciem pracy w Generali pełnił funkcję dyrektora Departamentu Sprzedaży ubezpieczeń Grupowych w Amplico Life SA. Swoją karierę zawodową rozpoczął w 1995 roku w Grupie PZU jako agent ubezpieczeniowy i wspinał się po szczeblach kariery zawodowej aż do funkcji Dyrektora Departamentu Sprzedaży Korporacyjnej. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Ubezpieczeń i Bankowości oraz studiów podyplomowych warszawskiej Szkoły Głównej Handlowej.

Concordia Ubezpieczenia od grudnia 2018 należy do Grupy Generali.