GENERALI NAJLEPSZĄ GLOBALNĄ GRUPĄ UBEZPIECZENIOWĄ WEDŁUG FORBESA
30 września 2019 - 12:39

GENERALI NAJLEPSZĄ GLOBALNĄ GRUPĄ UBEZPIECZENIOWĄ WEDŁUG FORBESA

Generali to najwyżej oceniona globalna grupa ubezpieczeniowa na liście The World’s Best RegardedCompanies (Najlepiej oceniane firmy na świecie), opracowanej przez Forbesa we współpracy z firmą Statista, lidera w zakresie analiz rynku i konsumentów.

Spośród 2 tysięcy największych spółek publicznych na świecie Forbes wybrał 250 najlepszych w oparciu o następujące kryteria:

– wiarygodność,
– zachowania wobec społeczności/działanie na rzecz społeczności,
– jakość produktów i usług,
– sposób traktowania pracowników (firma jako pracodawca).

Przeprowadzono 15 tysięcy wywiadów w 50 krajach.

Generali zajęło w tym rankingu 61 miejsce na ogólnej liście, wyżej niż jakakolwiek inna duża, globalna grupa ubezpieczeniowa.

GRUPA GENERALI
Generali Polska jest ważną grupą ubezpieczeniową w Polsce oraz częścią Grupy Generali – niezależnej, włoskiej Grupy, o silnej pozycji międzynarodowej. Założona w 1831 roku, Grupa Generali znajduje się wśród wiodących na świecie ubezpieczycieli i działa w 50 krajach, z przypisem składki przekraczającym 67 miliardów euro w 2018 roku. Z niemal 71 000 pracowników na świecie i 57 milionami klientów, Grupa zajmuje wiodącą pozycję w Zachodniej Europie i jej obecność coraz bardziej liczy się w Europie Centralnej i Wschodniej oraz w Azji. Generali działa w Polsce od 1998 roku. Oferuje ubezpieczenia majątkowe i osobowe klientom indywidualnym oraz korporacyjnym, a także ubezpieczenia na życie, prowadzi także działalność w segmencie funduszy emerytalnych.
W Austrii, Europie Centralnej i Wschodniej oraz w Rosji Grupa prowadzi działalność poprzez jej Biuro Regionalne Austria, CEE i Rosja z siedzibą w Pradze, będąc w 12 krajach jednym z trzech wiodących ubezpieczycieli w regionie.